Sosyal Medya

Aldığınız riskler işinizle ilgili olsun, sağlığınız değil

İş dünyasında başarılı olmak şüphesiz çok fazla zaman ve enerji gerektiren bir şey fakat sağlığınız elinizden gittikten sonra işinizin başarılı olmasının ne anlamı var ki?

Başarılı ve akıllı girişimciler bu konuda nelere dikkat ediyor bir bakalım.

1- Düzenli egsersiz:

Düzenli egzersiz sizi mutlu eder, stresinizi azaltır, daha iyi uyumanıza yardımcı olur ve bağaşıklık sisteminizi güçlendirir. Eğer yoğun bir sabah egzersizi yaparsanız otobüste, arabada ve hatta çalışma masasında bile enerji yakmaya devam edersiniz. Gün içinde eklenen tatlı yorgunlukla beraber gece uykusuna hazır olursunuz.

Sabah egzersizini, en önemli alışkanlıklarınızdan biri haline getirmelisiniz.

2- Sağlıklı bir kahvaltı:

Kahvaltı tabi ki günün en önemli öğünüdür. Düzenli kahvaltı yapan kişilerin 45-85 yaş aralığında yakalanılma ihtimali olan kalp ve hafıza rahatsızlıklarına yakalanma ihtimalleri oldukça düşüyor.

İyi bir kahvaltı yaparak hem vücudunuza ihtiyacı olanı veriyorsunuz hem de psikolojik olarak kendinizi daha iyi hissetmeye başlıyorsunuz. Eğer kahvaltı öğününü atlama alışkanlığınız varsa hiper tansiyon rahatsızlığı ve insülin direnci gibi rahatsızlıklara sahip olup olmadığınızı araştırabilirsiniz. Bu tür hastalıklardan korunmak için de sağlıklı bir kahvaltı rutini şart.

3- Yol güvenliğini daha fazla dikkate alın:

Burada emniyet kemeri takmanızı veya hız yapmamanızı söylemeyeceğim. Onları zaten yapıyorsunuzdur. Asıl önemli olan telefon görüşmesi, mail gibi durumlar. Öncelikle hiç bir durumda telefonunuza elinizin gitmemesi gerekiyor. Diyelim ki kulaklıkla önemli bir görüşmeye dahil oldunuz o zaman da yolda olduğunuzu hiç bir zaman unutmamalısınız.

Yolda olduğunuzu unutmakla sadece yolu değil ayrıca araba sürdüğünüzü de unutursunuz. Siz ne kadar iyi bir sürücü olursanız olun diğer sürücülere dikkat etmeniz gerektiğini de unutmayın.

4- Stres altında çalışmayın

Biliyorum, söylemesi çok kolay ama girişimciliğin en güzel yanlarından biri de stres altında çalışmak zorunda kalmamanızdır. Stres bir çok konudan kaynaklanabilir. Uzun iş seyahatleri, sinir bozucu iş arkadaşları veya bitmek bilmeyen işler.

Stres, işte sizi kötü etkilemekle kalmaz işten çıktığınızda da hayatınızı oldukça kötü etkiler. Baş ağrısı, uyku bozukluğu, kilo verme en net belirtilerdir. Sağlığınızı kaybetmek, hiç bir şeye değmez.

5- Dinlenmeyi unutmayın

Hepimiz bu dünyaya parasız geldik ve kesin bir şey var ki o da parasız gideceğimizdir. Ayrıca unutmayın, kimse vazgeçilmez değildir. Bu nedenle yoğun koşturmaca ve işler arasında kendinize zaman ayırmayı unutmayın.

Girişimciler çok değerli insanlardır. Ama unutmayın, siz acı çekerseniz işiniz de acı çeker. Bu nedenle işiniz uğruna sağlığınızdan ödün vermemelisiniz.

The post Aldığınız riskler işinizle ilgili olsun, sağlığınız değil appeared first on Sosyal Medya.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.