Sosyal Medya

Mutfakta kullanabileceğiniz 8 püf nokta

Mutfakta usta olmanızı sağlayabilecek püf noktaları sizler için derledik.

1) Soğan doğrarken ağlamaya son:

Yemeklere eşsiz lezzet veren soğanı doğrarken hepimiz gözlerimizin yaşarmasından şikayetçiyiz. Peki bu durumdan şöyle kurtulabilirsiniz desek: Soğanı kesmeden önce 15 dakika kadar buzdolabında bekletmeniz yeterli.

2) Yoğurt damlaları:

Sadece yoğurdu krema torbası aracılığıyla yağlı kağıda sıkıp, 1 saat boyunca derin dondurucu da bekleterek bu enfes lezzeti yaratabilirsiniz.

 

3) Hamur işlerini yumurtasız pişirmek:

Pasta yaparken ununuz mu bitti üzülmeyin yarım muz kullanarak aynı lezzete ulaşabilirsiniz.

4) Haşlanmış yumurtayı kolayca soymak:

Bir dilim limon ya da yarım çay kaşığı kabartma tozunu yumurtayı haşladığınız suyun içerisine koyun.

5) Harika bir kahve yapmak için:

Öğütmeden önce kahvenize tuz ve tarçın koyun. Tuz acı tadı alırken, tarçın ise kahvenize lezzet katacak.

6) Kolay sarımsak soymak için:

Sarımsağın kabuklarını kolayca soymak için 15 saniye mikrodalga fırında ısıtmanız yeterli.

7) Bıçak kullanmadan pasta dilimlemek:

Diş ipi ile pastanızı dilimleyebilirsiniz.

8) Fırında patatesin en lezzetli yolu:

Patatesi ince dilimler halinde kesin ve içerisine kaşar peyniri koyun. Tüm bu hazırlığınızı 220 ° C ısıtılmış bir fırında 40 dakika pişirin.

About Unknown

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.